Confituur

Een topper voor je ontbijtkaart
  • icon Meerdere startdata vanaf 21-03-2024
  • icon Brugge
  • icon 2 sessie(s)
  • icon 181,50 incl. BTW
Hou me op de hoogte
  • icon Meerdere startdata vanaf 21-03-2024
  • icon Brugge
  • icon 2 sessie(s)
  • icon 181,50 incl. BTW

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Je kent nu de technische aspecten om zelf confituur en gelei te bereiden. Meteen krijg je ook enkele verfrissende ideeën mee om jouw klanten originele confituren en gelei aan te bieden.

Omschrijving

Zelfgemaakte confituur! Een topper om op je ontbijtkaart te plaatsen. Meteen krijgt je zaak een goede naam. Deze opleiding toont hoe het moet en wat er allemaal kan. Na iedere sessie krijg je wat stalen mee die je zelf kan proeven.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Uitbaters van kleine logies, bakkers en banketbakkers, keukenmedewerkers.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Sessie 1

  • Theorie
    • Wat is confituur?
    • Waarom confituur maken?
    • Wat zorgt er voor een goeie binding?
    • Wat is pectine?
    • de test
    • pectinegehalte van fruit
    • Hoe nog langer bewaren?
    • Wat als het toch mis gaat?
    • Wat met diepvriesfruit?
  • Recepten
    • confituur van krieken, pink lady en vanille
    • gelei van appel, gember, tijm en citroen
    • jam van abrikozen
    • confituur van frambozen en jeneverbessen
    • confituur van (roze) rabarber, chili en melk chocolade
    • choco donker met speculoos stukjes, type Boerinneke
    • pâte de fruits

Sessie 2

  • Recepten
    • marmelade van sinaasappel en vanille
    • confituur van ananas, mango en passievruchten
    • tomaten confituur met mosterdzaadjes
    • veenbessen confituur, koud geroerd
    • chutney voor desserts
    • uienconfituur
    • choco met praliné, type nutella
    • boter

Bijkomende info

Alimento-korting

Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.

Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra

Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.

Dit is een workshop. Gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal (klopper, spatel, pottenlikker, keukenmessen) mee te brengen.

Locaties en data


Meerdere startdata vanaf 21-03-2024
2 sessie(s)
Hou me op de hoogte

€ 181,50 incl. BTW

Planning

do (21/03/2024) 09:00 - 12:00
do (28/03/2024) 09:00 - 12:00

Duur

do 21-03-2024 t.e.m. do 28-03-2024

ADRES


Wil je meer weten?

FotoChantal Debusseré
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Cursusbegeleider

Chantal Debusseré

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

Eén aspect blijkt altijd doorslaggevend voor de mate waarin klanten een hotel of B&B waarderen: het ontbijt!
  • icon 308,55 incl. BTW
  • icon Meerdere startdata vanaf 22-02-2024
  • icon Brugge
  • icon 3 sessie(s)