Circulair leren denken als maker
Interactieve sessie circulaire economie voor makers- Voorjaar 2025
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
Introductie
Circulaire economie in de praktijk, trends, inspiratie en tips voor circulair hands on ontwerpen en out of the box denken.
Omschrijving
Veel ondernemers leven in de illusie dat de circulaire economie, of het verminderenvan je footprint weggelegd is voor de grote organisaties. Wij gaan jou in deze workshop overtuigen van het tegendeel!
Wil jij weten hoe jij als maker kunt bijdragen aan de circulaire economie? Wij geven jou in een aantal handvatten waarmee je direct aan de slag kunt!
Grondstoffen dreigen schaars te worden door een groeiende bevolking en toenemende welvaart in de wereld. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om de beschikbare grondstoffen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Een circulaire economie is gericht op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen in de verschillende schakels van de productieketen: van de winning van grondstoffen, verwerking en consumptie. Dit geeft ook nieuwe kansen voor bedrijven: nieuwe markten, meer samenwerking en minder grondstoffenverbruik.
Circulaire Economie principes toepassen in jouw organisatie zorgt voor:
- Meer opbrengsten
- Minder kosten
- Beter imago
- Bijdragen aan duurzaamheid
- Bijdragen aan de continuïteit van de economie
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Voor iedereen met interesse in circulair ondernemerschap op zoek naar inspiratie en
tools om zelf aan de slag te gaan.
Circulaire economie biedt makers nog meer toekomstperspectief!
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Deze inspiratiesessie gaat op praktische wijze in op de economie van de toekomst. Hoe kunnen grondstoffentekorten de manier van maken en ontwerpen beïnvloeden? en het belangrijkst hoe kan je daar zelf op inspelen.
- Gedurende deze dynamische en interactieve workshop worden de achtergronden het idee van de circulaire economie uitgelegd
- ?Circulariteit vereist circulaire businessmodellen. Inmiddels hebben circulaire businessmodellen bestaansrecht en bewijzen deze zich ook in de praktijk
- ?Maar we staan niet lang stil achter de theorie van deze modellen maar zoomen vooral in hoe je dergelijke modellen toepast in de praktijk; circulaire businesskansen en inspirerende voorbeelden
- ?We staan ook even stil bij circulaire ketensamenwerkingen, subsidies en organisaties die je in deze transitie kunnen ondersteunen
Achteraf ontvang je een canvas zodat je zelf aan de slag kunnen gaan met een plan voor jouw organisatie.
De sessie eindigt met een Durf Te Vragen ronde om zo samen met andere creatievelingen open van gedachte te wisselen. Dit werkt heel verfrissend!
Bijkomende info
Dit initiatief kwam tot stand met steun van Interreg Vlaanderen-Nederland in kader van het project G.R.A.M.
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Productmanager
Isabelle Santy