Friturist
Friet of geen friet!- Meerdere startdata vanaf 16-01-2024
- Kortrijk
- 15 sessie(s)
- 387,20 incl. BTW
Introductie
Deze opleiding is uniek in West-Vlaanderen!
Wat kent men na het volgen van deze opleiding?
- Warenkennis en grondstoffen
- Inrichting en infrastructuur
- Hygiëne en veiligheid
- Praktijk
Omschrijving
Dit is een ondernemersopleiding die kadert in de actie van NAVEFRI (Nationale Vereniging voor Frituuruitbaters) om dit beroep te herwaarderen en de frituristen te wapenen tegen de concurrentie van fastfoodbedrijven. Tevens zal de gevestigde frituuruitbater talrijke tips kunnen opsteken.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
- Je bent minimum 18 jaar en wenst een frituur op te starten, hetzij als ambulante handelaar of als friturist in een vast pand.
- Of je werkt reeds in een frituurzaak.
Voorkennis
Voor deze opleiding is er geen specifieke voorkennis vereist.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
- Warenkennis en grondstoffen
- De aardappel
- Oliën en vetten
- Bijproducten en sausen
- Inrichting en infrastructuur
- Uitrusting
- Inrichtng
- Toegepaste bedrijfskennis van de frituur
- Wetgeving
- BTW-reglementering
- Kostprijs
- Hygiëne en veiligheid
- Hygiënegids voor de frituren
- Brandveiligheid
- EHBO
- Praktijk
- Veiligheid: praktijk brandveiligheid en brandpreventie
- Praktijk frieten en bijproducten
- Bedrijfsbezoeken en beurzen
- Horeca Expo Gent: de dag van de friturist
- Een bedrijf waar frituurartikelen worden vervaardigd
Bijkomende info
De syllabi – indien van toepassing - worden enkel digitaal ter beschikking gesteld op het digitaal platform. Heb je graag nog een print bij de hand? Dan bieden we je de mogelijkheid om deze te bestellen tegen een minimale printkost via de printshop van Syntra. Na upload via de shop, ontvang je 6 werkdagen later al je syllabus op het door jou gekozen adres.
Locaties en data
Campus Kortrijk
Bekijk lesdata€ 387,20 incl. BTW
ADRES
- Syntra West Kortrijk
- Doorniksesteenweg 220
- 8500 Kortrijk Bekijk op Google Maps
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Cursusbegeleider
Chantal Debusseré