Financiële markt snakt naar instroom van boekhouders én fiscalisten
Accountancy kantoren schreeuwen het zelf uit: kies voor een beloftevolle job in finance
8 accountancy kantoren bundelen de krachten om de nood aan financiële profielen aan te kaarten.
De markt schreeuwt het zelf uit: help ons met het vinden van de juiste mensen!
Niettegenstaande héél wat vacatures openstaan op de financiële markt, laten volwassenen of studenten zich moeilijk verleiden om te kiezen voor een (zekere) toekomst in finance.
Waar ligt het dan aan? Het is hoog tijd, aldus de accountancy kantoren, om alvast het stoffige imago van ‘de boekhouder’ wat af te borstelen. Dinsdagmiddag 14 februari starten 8 accountancy kantoren met ondersteuning van Syntra een Vlaamse mediacampagne "Accountants van morgen", waarbij je ondernemers hoort/ziet vertellen waarom hun accountant zo belangrijk voor ze is.
Tegenwoordig zie je al een meer open mindset (en terecht!) voor de STEM-opleidingen. Wel, het is nú het moment om ook de carrièremogelijkheden in de financiële sector de spotlight te geven die ze verdienen.
Wat doet een boekhouder nu eigenlijk?
Als boekhouder voer je de boekhouding en doet hiervoor het voorbereidende werk. Daarnaast word je naast adviseur ook een belangrijke vertrouwenspersoon voor (startende) ondernemers en bedrijven.
Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?
De laatste jaren wordt meer courant de term van ‘accountant’ verkozen boven deze van boekhouder. De term accountant geeft het beroep niet alleen een frisser elan, het past ook meer bij de invulling van de rol die een boekhouder tegenwoordig opneemt. Namelijk van hardcore cijferberoeper als het ware naar adviseur, iemand die met je meedenkt.
Wat doet een fiscalist dan?
Een accountant (boekhouder) kan zich - na het behalen van het diploma - nog specialiseren. Bijvoorbeeld tot fiscalist (=belastingadviseur).
Als fiscalist kan/mag je officiële documenten uitschrijven, zoals vb. een jaarrekening verzorgen én indienen of een jaarverslag als revisor opmaken.
Om als fiscalist aan de slag te kunnen gaan, heb je uiteraard de nodige certificering nodig. Na het succesvol afronden van de opleiding fiscalist ontvang je via ITAA je certificatie.
Ben ik geschikt voor een job als accountant of fiscalist?
• Ben je nauwkeurig?
• Werk je graag met cijfers?
• Zie je jezelf als adviseur?
• Ben je sociaal?
• Leer je graag bij?
Zeg je volmondig JA op bovenstaande?
Dan kunnen wij je dé opleiding van je (toekomstig) professionele leven voorstellen.
Next step: Bekijk hier de finance opleidingen & go for it!